content_copy Bakuchiol: a természet retinoljával az öregedés ellen
top of page
Keresés

Bakuchiol: a természet retinoljával az öregedés ellen

A retinol gyakran alkalmazott összetevő a kozmetikai termékekben, azonban ránccsökkentő hatásait sokan nem élvezhetik.


Az általában szintetikus eredetű retinol irritálhatja a bőrt és égési sérüléseket okozhat. A retinolt továbbá csak az esti rutin során lehet alkalmazni, mert érzékennyé teszi a bőrt az UV-sugárzásra, illetve a napfény csökkenti a termék hatékonyságát (http1). Nem ajánlott terhesség alatt sem, mert a retinoid / retinol használatának kockázatai közé tartozik a „magzati retinoid szindróma”, mely fizikai és mentális születési rendellenességeket eredményezhet. (http2)



A bakuchiol egy növényi alapú retinolalternatíva. A Psoralea corylifolia növény magvaiból és leveleiből nyerik. A „babchi” a kínai gyógyászatban különféle betegségek kezelésére használt gyógynövény. Bár léteznek vegán retinol lehetőségek, de a bakuchiol 100%-ban növényi alapú összetevő.



A British Journal of Dermatology 2018-as tanulmánya szerint (Dhaliwal et al. 2018) a bakuchiol csökkenti a bőröregedés jeleit, és a retinolhoz képest jobban tolerálható. 12 hét alatt 44 embert kértek meg, hogy naponta kétszer 0,5 % bakuchiol krémet vagy minden este 0,5 % retinolos krémet alkalmazzanak.


A retinol és a bakuchiol hasonlóan befolyásolja a ráncok és a pigmentáció csökkenését, de a bakuchiol retinollal szembeni előnye, hogy gyengéd, nem vagy csak kivételes esetekben okoz irritációt. Használata biztonságos nappal és még terhesség alatt is.

Serkenti a kollagén előállításáért felelős retinoid receptorokat a bőrben (dermis), és elősegíti a sejtmegújulást a felsőbb rétegekben (epidermis) az egységes bőrfelület érdekében. Ezáltal minimalizálja az akné, a pórusok és a hegek megjelenését is. Sőt, jelentősen csökkenti az UV-sugárzás okozta bőrkárosodásokat, például a hiperpigmentáció jeleit is. A bakuchiol minden bőrtípusra alkalmas, tökéletes megoldás mindazok számára, akik irritáció nélküli öregedésgátlást szeretnének elérni.


Ezért alkalmaztunk mi is a Lybskin BORTOX ránctalanító szérumban 2% bakuchiolt (a legmagasabb ajánlott koncentráció) vörösszőlő kivonat, Botox-szerű peptidek, hialuronsav és egyéb értékes, anti-aging összetevőkkel kombinációban.



Küldetésünk, hogy a legkorszerűbb kutatások eredményeit ötvözzük az ősi eredetű botanikai tudástárral újszerű és hatékony bőrápolási termékek fejlesztése céljából. A komplex, több, értékes növényi összetevőből álló formulákkal megőrizhetővé és visszaállíthatóvá válik a bőr kiegyensúlyozottsága és szépsége.



Források:

Dhaliwal et al. 2018: Prospective, randomized, double-blind assessment of topical bakuchiol and retinol for facial photoageing. British Journal of Dermatology, The Department of Dermatology, University of California – Davis. DOI: https://doi.org/10.1111/bjd.16918




0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page